Politik

Kommunist fordi…

Red FlagKrige, arbejdsløshed, nedslidning af mennesker, kvindeundertrykkelse, forurening, udpining af naturressourcer; racisme, lige fra den organiserede statslige diskrimination til den daglige mistro i trappeopgangen…
Alt dette er ikke kedelige afvigelser fra normen. Arbejdsløshed er nødvendigt for at holde lønningerne nede og arbejdstempoet oppe. Racismen og fremmedhadet spiller folk ud imod hinanden, som burde stå sammen om at forbedre deres fælles livsvilkår. Krigene er naturlige konsekvenser af, at forskellige landes overklasser kæmper om adgangen til naturressourcer og markeder. De rige starter dem, de fattige udkæmper dem og dør på slagmarken, præcis som det har været siden Kong Hans’ tid.

Organiseret her:

Den smule, jeg kan gøre for at lægge en modvægt til profitjag og udplyndring af mennesker og natur; det gør jeg gerne. Selvom studiet kræver det meste af min tid, bliver der alligevel lidt tid til overs til:

 • Rød Ungdom, som jeg har været medlem af siden 1995
 • Foreningen Oprør, som forsvarer frihedsbevægelsers ret til at føre væbnet kamp mod en besættelsesmagt (som PFLP i Palæstina, modstandsbevægelsen i Danmark under krigen eller Polisario i Vestsahara), eller imod et diktatorisk regime (som FARC i Columbia, EZLN i Mexico eller tidligere ANC i Sydafrika). Frihedskamp er ikke terrorisme!
 • Kommunistisk Samling, som er en organisation af omkring 80 tidligere medlemmer af KPiD, som arbejder på at fuldføre den dannelse af et nyt, stærkt kommunistisk parti sammen med DKP-ml, som mislykkedes i KPiD. KS er nu nedlagt efter dannelsen af Kommunistisk Parti
 • Folkebevægelsen mod EU og dens ungdom – fordi mere af det samme ikke er en modvægt til USA!
 • Internationalt Forum – laver solidaritets- og oplysningsarbejde om og med befrielsesbevægelser fra alle egne af verden.
 • Kommunistisk Parti – det ny parti, dannet af Kommunistisk Samling og DKP/ml.

Nåja, det skal indrømmes at der er tale om passivt medlemsskab for de fleste organisationers vedkommende… Men lidt reklame skal de da stadig have.

Andre politiske links

 • Svinstian – ganske underholdende svensk blog om det yderste højre
 • SUF – som i hvert fald ikke er Enhedslistens ungdomsorganisation…
 • Magtens Pris – Enhedslistens glimrende side med politisk skyts imod Dansk Folkeparti
 • Ungdomshuset – det nu hedengangne fristed, fri for de borgerliges meget liberale ideologiske omklamring.

5 thoughts on “Politik

 1. Hey lusepuster…… har du slet ikke noget at sige til mit indlaeg ang. undomshuset……. eller er dialog bare ikke din staerke side?
  Haaber at hoere fra dig snart, haaber du er villig til at tale med andre end en af dine selvanlige ja-sigere….. Ved godt at det er provokerende at sige, men blir aabenbart noedt til at raabe hoejt for at faa dig i orde!

 2. Hej John.

  Dit indlæg mindede mere om en opsang- for nu at bruge et pænt ord – end om et debatindlæg, og jeg troede faktisk ikke du forventede svar. Men det må du naturligvis gerne få.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s