Politiken: kritik = had og trusler

På pol.dk idag bringes en historie om, hvordan FN’s Human Rights Council skulle have forbudt religionskritik. Rimelig stærke sager, når man læser overskriften. Og det er der en god grund til. Overskriften – og artiklen – er nemlig stærkt fordrejende. Se nu bare overskriften:

FN: Religioner må ikke kritiseres

Men læser man så i artiklen, hvad resolutionens indhold er, så ser man dette:

Resolutionen opfordrer landene til at ‘yde beskyttelse mod had, diskrimination, trusler og tvang i forbindelse med ærekrænkelse af religioner og ansporing til religiøst had i almindelighed’.

Det kunne være interessant at se, hvordan dette skulle være et forbud imod kritik. Virkelig. Politiken skulle seriøst, alvorligt, se at få styr på sine begreber, for det der er journalistik på et niveau, som Ekstra Bladet sjældent er sunket til. Men okay; Politiken har selvfølgelig fået vist, at de i hvert fald ikke er nogle rundkredspædagogiske halal-hippeier, men at de i hvert fald også kan se stort på almindelig anstændighed når det handler om at svine muslimer.

Der er en kerne af sandhed i Politikens makværk. En resolution, der skal beskytte religioner imod “ærekrænkelse” er en bekymrende gummiparagraf, som kan betyde stort set hvad som helst.

Men i det store hele kan der vel ikke være noget galt med en resolution, der modvirker religiøst betinget had, trusler, forfølgelser og diskrimination?  Desuden skal hverken Danmark eller de øvrige EU-lande eller USA snakke for højt om gummiparagraffer eller knægtelse af ytringsfriheden.

PS: Ole er faldet over den samme artikel, og mener det samme som mig, men han er som altid meget mere grundig

One thought on “Politiken: kritik = had og trusler

  1. Ole er faldet over den samme artikel, og mener det samme som mig, men han er som altid meget mere grundig…

    … Det er jo fordi jeg er arbejdsløs/studerende/specialeskrivende (hvad forskellen så end er på de tre begreber).

    Men jeg er glad for at du også studser over det – jeg har nemlig ledt og ledt i den tekst, for at se om jeg nu tager fejl, men der står altså hverken “kritik” eller “forbud”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s