Politistat Sandholm

Politistat

Politistat

Desværre nåede jeg ikke at deltage i dagens monsterfede Luk Lejren-aktion i Sandholm, men Ih hvor har den gjort mig glad! Erfaringerne fra G8-protesterne i Rostock og den underskønne G13-aktion i oktober sidste år har båret frugt og har tilsyneladende formået at give de direkte aktioner en mere bred appel.

Men en interessant udvikling på en knap så fed måde var, at politiet havde indfør flyveforbud og havde lukket lejren for journalister, for at pressen og offentligheden ikke skulle kunne se, hvad der foregik. Dette er ikke mit gæt, men den officielle begrundelse fra politiets pressetalsmand!

Det evigt gentagne argument for øget overvågning i samfundet er, at “hvis du har god samvittighed, har du ikke noget at skjule”. Har politietaten dårlig samvittighed? Eller gælder der bare en helt anden logik for dem?

Det er stærkt bekymrende, at den slags bare får lov at ske. Selvom pressen tit og ofte overhovedet ikke lever op til den forpligtelse, den giver, så er pressens adgang til at kunne formidle til befolkningen, hvordan politi og statsmagt arbejder, et essentielt værn imod bananrepublikken. En væbnet organisation udenfor offentlighedens kontrol er til stor fare for samefundet, særligt når den er så stærk og veludrustet som politiet. Det mindste etaten kan gøre for at vise, at den ikke er og ikke er interesseret i at blive en uniformeret mafia, er at lade offentligheden kontrollere, at den gør sit arbejde korrekt. Det er den pligt der følger med det privilegium det er at have voldsmonopol. Vil korpset ikke det, har det unddraget sig sine samfundsmæssige forpligtelser og har ikke længere krav på samfundets respekt og lydighed. Det er noget for noget – ikke også, Fogh?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s