Digitale Snushaner

Stallman freedomFri software – GNU/Linux, OpenOffice, Firefox m.m. – er sjovt, fordi man kan alt muligt med det. Man kan rode med det og lave om på det. Måske er det også derfor det har et lidt nørdet image, og jeg synes da også selv det er ret skægt at rode rundt med opsætning osv.

At der også er en mere alvorlige og endda foruroligende sider ved spørgsmålet om frihed på softwarefronten bliver man af og til mindet om. Med informationsteknologiens enorme dominans i vores liv, bliver spørgsmålet om, hvem der styrer vores software, lige pludselig et spørgsmål om en anseelig magt – en magt, som idag ligger godt og sikkert i få store og politisk/etisk tvivlsomme giganter.

www.modspil.dk har jeg lige læst en glimrende artikel, som kort, klart og forståeligt skitserer problemet og giver nogle eksempler på, hvor stor magten er – og at virksomheder og tvivlsomme regeringer ikke tøver med at bruge den. Artiklen er skrevet af den evigt stædige Richard Stallman, som her minder om, at der er mening i hans stædighed.

Tak til modspil.dk for en flot oversættelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s